­

Onderstaande workshop Detox Coach wordt als 1-daagse scholingsdag georganiseerd door Healing Space. Voor informatie zie www.healingspace.nl. Zie ook ‘agenda’.

Detoxificatie ofwel ontgiften, en vasten
Ons systeem heeft een zelfgenezend vermogen, en beschikt daarbij over een zelfontgiftend of detoxvermogen om zich te ontdoen van een toxische belasting. In alle natuurgeneeskundige stromingen bestaan van oudsher middelen en technieken om dit proces te ondersteunen.
In onze huidige tijd staan deze vermogens onder druk: we hebben te maken met een grote toxische load, door allerlei gewoontes en invloeden. Zo leveren ongezonde voeding met een onbalans in belangrijke voedingsstoffen, en ingrediënten en toevoegingen die er van nature niet in thuis horen, verkeerde eetgewoonten en verteringsproblemen een belangrijke bijdrage. Daarnaast wordt ons systeem belast met chemicaliën uit onze directe leefomgeving, cosmetica, huishoudelijke producten en geneesmiddelen. Ook stress zorgt voor een permanente druk op het zelfgenezend- en detoxvermogen.
Toxinen en stressoren belasten en verstoren via verschillende routes ons metabolisme en microbiota, waardoor uiteindelijk vroegtijdige veroudering en chronische ziekten kunnen ontstaan.
In deze dagcursus wordt uiteengezet hoe toxinen en stressoren de gezondheid ondermijnen, en hoe ons systeem hierop reageert. Tevens welke detox- en uitscheidingsroutes beschikbaar zijn, hoe ze werken en op welke manier ze ondersteund kunnen worden. Met de opgedane kennis is de deelnemer in staat zich op een veilige en verantwoorde manier te ontdoen van toxinen en stressoren.
Aan bod komen: vormen van toxische belasting, detox- en uitscheidingsorganen en hun functie, reactiefasen op een toxische belasting en de link naar vroegtijdige veroudering en chronische ziekten; hoe herken je een toxische belasting; strategieën om effectief te detoxen; ondersteunende middelen.

 


 

­