Skip to main content

Boeken

Keto Detox - Anna M. Kruyswijk - van der Heijden

'KETO-DETOX', zonder honger ontgiften en afvallen

in 2023 is de derde druk van Keto-Detox verschenen.

Talloze mensen hebben in onze tijd te kampen met de gevolgen van een grote toxische belasting, zich uitend in chronische ziekten en problematisch overgewicht. Keto-Detox kan het ideale antwoord zijn. Hier wordt de klassieke detoxkuur uit de natuurgeneeskunde gecombineerd met het verblijven in ketose, middels een kortdurend laagcalorisch en sterk koolhydraat beperkt voedingsaanbod. Zo schakelt het lichaam over op vetverbranding onder de vorming van ketonen, en kunnen afvalstoffen ook uit vetweefsel effectief ontgift en uitgescheiden worden. Keto-Detox leidt tevens via afbraak van vetweefsel, zonder honger tot gewichtsafname. Daarnaast kan het, door de gunstige effecten op de energieproductie in de cel, naderhand de spieropbouw bevorderen.

Het boek ‘Keto-Detox’ verheldert de achtergronden en gevolgen van een toxische belasting, en neemt de lezer mee in het hoe en waarom van de Keto-Detox aanpak. Het is geen ‘doe-het-zelf-boek’, maar poogt consument en sporter te informeren over de mogelijkheden van een Keto-Detox kuur, en kan door de professional gebruikt worden om in te zetten voor de eigen detox-praktijk.

Anna M. Kruyswijk- van der Heijden heeft 30 jaar als arts gepraktiseerd, waarvan 20 jaar met detox voor patiënten. Sinds 2008 promoot zij preventie, vanuit haar organisatie Jouw Voeding. In het onderwijs dat zij geeft nemen detoxificatiekuren, en ook Keto-Detox, een belangrijke plaats in.
In elf hoofdstukken komen de volgende onderwerpen aan bod: begrippen rond ketonen; gevolgen van een toxische belasting; insuline resistentie en overgewicht; de energieproductie in de cel; metabole starheid en metabole flexibiliteit; metabole flexibiliteit en ketogene voeding; algemene principes van detoxen; de Keto-Detox kuur; persoonlijke begeleiding; gezonde voeding, spieropbouw en bewegen; nabespreking. Tevens is een uitgebreide literatuurlijst opgenomen.