Skip to main content

Over Anna Kruyswijk

Anna Kruyswijk

Anna Kruyswijk – van der Heijden is arts (sinds 2009 niet meer praktiserend), met vanaf haar studietijd een brede en vanzelfsprekende belangstelling voor verschillende invalshoeken die de basis van ziekte en gezondheid beschrijven, en met een groot vertrouwen in de eigen-wijsheid van mensen.

Na de afronding van haar studie geneeskunde aan de Universiteit van Leiden in 1979, is zij assistent kinderarts geweest en daarna tot 1985 huisarts. In haar consultatieve praktijk voor integrale geneeskunde, heeft zij vanaf 1983 de reguliere geneeskunde en voedingsgeneeskunde (natuurgeneeskunde en nutritionele geneeskunde) gecombineerd. Na bijna 30 jaar praktiserend arts geweest te zijn, is zij in 2008 overgestapt naar preventie met de oprichting van Jouw Voeding, en geeft zij onderwijs aan reguliere en complementaire professionals. Tevens deelt zij kennis en ervaring middels lezingen en cursussen voor professionals en consumenten.

Sinds 2008 is Anna Kruyswijk vanuit ‘Jouw Voeding’ tevens betrokken geweest bij de organisatie en praktische vormgeving van symposia, en heeft een aantal jaren columns en artikelen geschreven voor tijdschriften op het gebied van integrale- en voedings geneeskunde. Daarnaast is zij auteur van vier boeken:

  • 'Keto-Detox' (Jouw Voeding, 2019)
  • ‘Eenvoudig Gezond’ (Jouw Voeding, 2013)
  • het (cursus)boek ‘Mijn Voeding & Mijn Gezondheid’ (Jouw Voeding, 2008)
  • ‘Schimmels, suiker en allergie’ (Ankh Hermes, 1988).

Sinds 2010 is Anna Kruyswijk als docent geregistreerd in het CRKBO (Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs).